Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

problem osvjetljenja u pojedinim aplikacijama

Ne znam dal je netko od vas primjetio ovaj problem, koji je ustvari prisutan na svim Huawei uređajima koje sam isprobao (P30 seriju nisam).
Problem je očito vezan za EMUI i koristeči google nailazim na mnoštvo komentara vezano za ovo, a nigdje rješenja.
Doslovce ne mogu vjerovat da nisu u stanju riješit to u samom EMUI-u.

Naime, unatoč tome što je automatski način osvjetljenja ugašen, uređaj automatski smanji svjetlinu (dimming) u pojedinim aplikacijama (npr. whatsapp, facebook, chrome...).
Navedeno se vidi nakon cca 5-6 sekundi provedenih u aplikaciji i nije nešto strašno, ali je svakako zdravom oku primjetno.
Također, situacija se dešava u određenim uvjetima vanjskog osvjetljenja, npr. u mraku.

Zaista ne kužim ovu stvar i zanima me dali se radi na rješenju istog, jer po net pretraživanju, stvar je itekako poznata.

Inače, uređaj je zvijer i nemam drugih zamjerki.

0

Komentari

 • NicK17NicK17
  edited Lipanj 26
  Imao sam isti problem na P20 Lite kao i još neki forumaši, ali je isti izgleda ispravljen nakon nadogradnje na EMUI 9.1, odnosno još mi se ni jednom nije to dogodilo.
  Inače uvijek koristim automatsko podešavanje svjetline.
  😉
  0
 • combe091combe091
  edited Lipanj 27

  Problem na EMUI 9.1 nije riješen, već je donekle doveden u normalnije stanje i lakše ga je probavit nego prije.
  A uz to dosta ljudi ovo uopče ni ne primječuje, ovisno o načinu korištenja samog uređaja.
  Štoviše, ovo nije problem samog uređaja, već kao što sam i rekao, stvar je vezana za sam EMUI (google), na što ukazuje i odgovor od strane Huawei-a.

  Sve u svemu, šteta je da su takav način implementirali u sam EMUI i to je praktički jedina zamjerka s moje strane, a koliko vidim po netu, isto tako sa strane dosta korisnika.
  Osobno bih volio da ponude u opcijama ovakvu stavku, a ne da ga agresivno guraju u sam EMUI.
  Na xda kao rješenje navode citiram ''removing powergenie solve the problem'', samo osobno ne želim radit takve stvari, već želim srede to kroz ažuriranja i da omoguće ljudima da sami izaberu kakav način žele.

  0