Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Huawei druga kompanija po prijavi patenata Europskom patentnom uredu (EPO)

Huawei ForumHuawei Forum
Novosti

Huawei je obznanio kako je u 2018. godini prijavio 2.485 patenata Europskom patentnom uredu (EPO) što ga stavlja na drugo mjesto kompanija s najvećim brojem prijavljenih patenata. Visoko mjesto na ovoj ljestvici naznaka je određenih promjena na tržištu. Naime, kineske kompanije su, u odnosu na 2017. godinu, prijavile devet posto više patenata.

Huawei je jedna od kompanija koje svoje patente često implementiraju u uređaje, što itekako utječe na njihovu tržišnu poziciju. Potvrdilo se to i na posljednjem MWC-u u Barceloni gdje su Huaweijevi uređaji osvojili čak 47 nagrada, a posebno je istaknut nadolazeći preklopni Huawei Mate X. Uređaj je to koji potvrđuje Huaweijeva nastojanja da svoje patente implementira u uređaje od kojih se posebno ističe Falcon Wing Mechanical Hinge, 5G čipset Balong 5000 te 55 W brzo punjenje.

Prodajni rezultati su još jedna potvrda prepoznavanja truda proizvođača od strane krajnjih korisnika pa je nedavno objavljeno kako je isporučeno 10 milijuna uređaja iz Mate 20 serije. Huawei u sve nove uređaje implementira brojne patente što se pokazalo ključnim za osvajanje naklonosti vjernih korisnika. No, mobilni uređaji, po kojima je tvrtka najpoznatija, nisu jedino područje u kojem kompanija inovira. Huaweijev R&D odjel pokazao se tako izuzetno uspješnim, a kontinuirano inoviranje i briga za korisnike u samoj je srži kompanije.

0