Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Novi Huaweijev preklopni mobitel osvojio GLOMO nagradu na MWC-u u Barceloni

Huawei ForumHuawei Forum
edited Ožujak 1 Novosti

Huaweijev preklopni 5G pametni telefon Mate X na Mobile World Congressu u Barceloni proglašen je mobitelom s najboljom povezivošću na svijetu, a priznanje je kompaniji uručila tvrtka GSMA koja je ujedno i organizator spomenutog eventa.

Presudni kriteriji za dodjelu nagrade su osim Huaweijeve Falcon Wing Mechanical Hinge tehnologije, bili 5G povezivost, povezivost s drugim uređajima i strojevima te SuperCharge tehnologija koja omogućuje brzo punjenje baterije.

Ova vrijedna i najprestižnija nagrada na MWC-u dodjeljuje se za tek predstavljene ili najavljene mobilne proizvode. Huawei je ovaj tjedan na istom sajmu osvojio i nagradu za “najbolji pametni telefon godine” za svoj Mate20 Pro.

“Želim iskreno čestitati svim pobjednicima i nominiranima za GLOMO nagrade 2019.”, rekao je John Hoffman, direktor u GSMA dodavši kako su GLOMO nagrade dokaz i priznanje za nevjerojatne inovacije koji oblikuju mobilnu industriju.

Suci su, kaže Hoffman, smatrali da je Huawei Mate X pokazao najviše inovacija te je pomaknuo kategoriju pametnih telefona u sasvim novu eru kombinirajući preklopni zaslon i 5G sustav.

"U ime cijelog Huawei tima želio bih se zahvaliti GSMA-i, uključujući gospodina Johna Hoffmana i njegov tim, za ovu nagradu. Vrlo smo uzbuđeni i počašćeni. Ovo je godina u kojoj 5G postaje prisutan svugdje, na uređajima, mrežama i čipsetima - sve to spaja se online. 2019. je godina u kojoj mijenjamo način na koji se povezujemo, donoseći nove i nevjerojatne mogućnosti. Hvala vam još jednom”, rekao je Kevin Ho, predsjednik Huaweijeve poslovne grupe.

Inače, Huawei Mate X, najbrži 5G preklopni telefon na svijetu karakterizira fleksibilna i izdržljiva OLED ploča dok uređaj pogoni 7 nanometarski modemski čipset Balong 5000 i baterija kapaciteta od čak 4500 mAh koja ujedno podržava i SuperCharge tehnologiju punjenja.

O revoluciji koju je Mate X unio na globalno tržište svjedoče i podaci da je riječ o uređaju koji je do sada prikupio samo pohvale počevši od najrelevantnijih svjetskih medija specijaliziranima za tehnologiju. Primjerice, britanski portal Trusted Reviews i američki portal Digital Trends Mate X su proglasili najboljim pametnim telefonom na MWC-u u Barceloni. S druge strane, Thomas Husson, analitičar iz Forrestera izjavio je nedavno za Financial Times kako je Huawei lansiranjem Matea X nanovo dokazao kako je lider na tržištu čije trendove drugi slijede.

Huawei svake godine ulaže više od 10 posto prihoda od prodaje u istraživanje i razvoj. Samo u 2018. godini Huawei je u spomenuti sektor uložio 15 milijardi dolara te dobio čak 87.805 autoriziranih patenata. Zgodno je spomenuti i podatak da se Huawei nalazi na petom mjestu na svijetu prema izvješću Europske komisije o industrijskim razvojnim projektima. Upravo je ulaganje u razvoj omogućilo revolucionaran rast Huaweija i plasiranje najboljih uređaja na tržište koji su samo protekle godine prodani u više od 200 milijuna primjeraka.
Huawei je na sajmu u Barceloni predstavio mnoge nove proizvode: Huawei Mate X, prvi 5G preklopni telefon, prijenosna računala Huawei MateBook X Pro, MateBook 13 i MateBook 14 te ruter Huawei 5G CPE Pro.
Slijedeći svoj moto “korisnik je na prvom mjestu”, Huawei je posvećen tome da svim ljudima omogući uživanje u prednostima digitalnog načina života.

Huawei je jedna od kompanija koja ima sposobnost razvijanja pune širine 5G proizvoda i pružanja potpuno sinergiziranog korisničkog iskustva.

1